Wat heb je nodig bij het leggen van een vloer?

Blog Wat heb je nodig bij het leggen van een vloer?

Heb je een nieuwe vloer op het oog en wil je deze zelf gaan leggen? Dat is heel goed mogelijk. Het is wel belangrijk om het verschil te weten tussen en klik en plak vloer. Een klikvloer is makkelijk zelf te leggen doormiddel van een kliksysteem. Een plakvloer is vaak lastiger, omdat deze gelijmd moet worden aan de ondergrond. Ga je binnenkort aan de slag met het leggen van de vloer? En ben je benieuwt welke benodigdheden je in huis moet hebben om zelf een vloer te leggen? Lees dan verder en kom erachter!

Klikvloer

Een klikvloer kun je doormiddel van een kliksysteem makkelijk aan elkaar bevestigen. Er zijn verschillende kliksystemen, zoals het uniclic systeem, het twin clic systeem, het 1 click 2 go systeem en het G5 systeem. Het meest gebruikte systeem is het uniclic systeem. Hierbij worden zowel de lange zijde als de kopse kant in elkaar geklikt. Het G5 systeem is het snelste systeem om te leggen. Hierbij worden de lange zijdes in elkaar gekanteld en de kopse kanten in elkaar geklikt in de voorgaande plank. Bij de klikvloer heb je enkel een stanleymesje en plinten nodig. Het is bij de klikvloer belangrijk om een egale ondergrond te hebben, anders bestaat er de kans dat de vloer kapotgaat.

Plakvloer

Wil je zelf een plakvloer gaan leggen? Dan is het heel belangrijk om eerst de ondergrond goed te egaliseren. De plakvloer is namelijk erg dun, waardoor je snel oneffenheden kunt zien. Vind je het te lastig om de plakvloer zelf te leggen? Dan kun je kiezen voor een ondervloer met zelfklevende laag. Je rolt de ondervloer uit en verwijderd de folie, zodat er een plak klaag ontstaat. Vervolgens is het aan jou om de vloer te leggen! Je hebt hierbij een meetlat, winkelhaak, potlood, slagijzer en een stanleymesje nodig.

Laat je adviseren!

Nu je weet welke twee mogelijkheden er zijn en wat je hierbij nodig hebt, kun je zelf aan de slag! Neem een kijkje op de website van Silte Floors en doe inspiratie op voor een nieuwe vloer. Wil je graag een pvc plak vloer, maar zie je het niet zitten om deze zelf te leggen? Laat dit dan doen door de professionals van Stile Floors. Heb je vragen of wil je meer informatie over een vloer? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden!

Recente berichten