5 tips om een dekking voor je bedrijfsautoverzekering te kiezen

Blog 5 tips om een dekking voor je bedrijfsautoverzekering te kiezen

Een bedrijfsautoverzekering afsluiten is op het eerst gezicht niet bijzonder lastig. Je kunt immers bij vrijwel iedere verzekeraar terecht, waardoor je misschien denkt dat dit iets is wat je snel regelt. Helaas blijkt het in de praktijk vaak een stuk lastiger om je bedrijfsauto te verzekeren. De verschillende dekkingen zijn hier de voornaamste oorzaak van. Weet je ook niet precies welke dekking je voor je bedrijfsauto moet kiezen? Dan komen de volgende 5 tips ongetwijfeld van pas.

1. Bepaal je behoeften

Als je niet weet wat de beste dekking voor een zzp bestelautoverzekering is, kan het helpen om je behoeften te bepalen. Wil je enkel dat schade die je met je bedrijfsauto bij anderen veroorzaakt vergoed wordt? Dan volstaat een WA-verzekering. De kosten voor het verhelpen van eventuele schade aan jouw auto zijn dan geheel voor eigen rekening.

Wie wil dat ook schade aan zijn bedrijfsauto vergoed wordt, kan voor de dekking WA+ kiezen. Is de schade het gevolg van een inbraak, storm of brand? Dan vergoedt je verzekeraar de kosten. Schade door een botsing of aanrijding valt buiten de dekking. Als je dit ook mee wilt verzekeren, sluit je een allrisk bedrijfsautoverzekering af.

2. Houd rekening met de leeftijd van de auto

Veel ondernemers weten niet precies voor welke dekking ze moeten kiezen. Daarom wordt er soms lukraak een bedrijfsautoverzekering afgesloten. Verstandig is dit niet, want de kans is groot dat je achteraf spijt krijgt. Dit voorkom je door rekening te houden met de leeftijd van het voertuig bij een bestelautoverzekering afsluiten. Je kunt het onderstaande als uitgangspunt nemen:

- WA: auto’s van 10 jaar en ouder

- WA+: auto’s van 6 tot 10 jaar

- All Risk: auto’s jonger dan 6 jaar

3. Overweeg aanvullende dekkingen

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is, kun je een bedrijfsautoverzekering ook nog uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Omdat ze je verzekering duurder maken, laat je ze mogelijk links liggen. Doe dit niet zonder slag of stoot, want je kunt veel geld besparen door je aanvullend te verzekeren. Hiermee ben je immers nog beter verzekerd. De aanvullende verzekeringen kunnen per verzekeraar verschillen en dat geldt ook voor de prijs.

4. Kijk naar het eigen risico

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering gaat verder dan het kiezen van een basisdekking en aanvullende dekking(en). Zo is het verstandig om ook naar het eigen risico te kijken. Bij veel verzekeraars geldt een standaard eigen risico, maar dit kun je vaak verhogen. Je loopt dan meer risico, want je draagt een groter deel van de kosten bij schade. Verzekeraars belonen je hiervoor door korting op de premie te geven.

5. Vergelijk verzekeraars

De beste dekking voor je bedrijfsautoverzekering vind je niet zonder verzekeraars met elkaar te vergelijken. Ondanks dat je vaak uit dezelfde basisdekkingen kunt kiezen, kan de inhoud hiervan verschillen. Dit geldt overigens ook voor de premie. Ga daarom nooit over één nacht ijs. Als je de tijd neemt, is de kans een stuk groter dat je de beste verzekering voor je bedrijfsauto vindt.

Recente berichten