De makkelijkste kamerplanten

Blog De makkelijkste kamerplanten

Wil jij jouw huis wat groener maken, maar ben jij niet zo vaak thuis? Dan heb je natuurlijk makkelijke kamerplanten nodig. Maar wat zijn nou eigenlijk de makkelijkste kamerplanten? Hieronder bespreken we ze allemaal.

Cactus

De cactus mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Een cactus heeft namelijk erg weinig water nodig. Het wordt aangeraden om een cactus in de zomer elke maand wat water te geven en in de winter eens in de drie maanden wat water. Daarnaast heeft de cactus veel zon nodig. De cactus is er in veel verschillende soorten, voor ieder wat wils. 

Vetplant

Naast de cactus mag de vetplant natuurlijk ook niet ontbreken. Vetplantjes zijn er in veel verschillende soorten en zijn razendpopulair. Dit komt omdat vetplantjes er erg leuk uitzien en weinig water nodig hebben. 

Sansevieria

Deze mooie populaire kamerplant is erg gewild. Dit komt omdat de Sansevieria erg oud kan worden, zonder dat ze veel verzorging nodig hebben. Deze plant heeft namelijk veel licht nodig en één keer in de twee weken wat water. Deze plant is zeer geliefd. 

Pilea Peperomioides 

Ben jij nog opzoek naar een leuke kamerplant, die je ook kunt stekken? Dan is de Pilea Peperomioides, beter bekend als de pannenkoekplant, een hele goede optie. Deze kamerplant heeft namelijk één keer in de week wat water nodig en groeit na een tijdje ook nog eens stekjes. De Pilea Peperomioides is een erg populaire kamerplant.

Klimop

De klimop wordt door de meeste mensen gezien als onkruid, maar niets is minder waar. Ja, de klimop is inderdaad een onkruid vorm, maar daarnaast is het een echte kamerplant. En niet zomaar een, maar ook nog eens een van de makkelijkste kamerplanten die er bestaan. De klimop is een echte hangplant en kan erg lang worden. De klimop heeft regelmatig een beetje water nodig, maar daarmee is het ook wel gezegd. Wat wil je nog meer?

Recente berichten