Alles wat jij nodig hebt op school

Blog Alles wat jij nodig hebt op school

Ga je naar een nieuwe klas volgend schooljaar, zijn je spullen aan vernieuwing toe of wil je gewoon wat leuks voor op school? Dan moet je denken aan verschillende dingen. Vaak denk je dat je alles wel voor elkaar hebt, maar dan kom je terug van school en denk je ineens: dit moet ik nog aanschaffen. Hier vertellen wij je wat je allemaal nodig hebt.

Basisschool

Het eerste wat in je op zal komen zullen de algemene schoolspullen zijn. Je hebt een etui nodig, een schaar of een set pennen. Soms wil een school ook graag dat je potloden meeneemt. Afhankelijk van in welke groep je zit, zal er steeds meer bij komen. Het begint dus allemaal bij een etui gevuld met pennen, potloden en een gum. Vervolgens wordt er bij elke andere groep wel wat anders verwacht. Neem eens een kijkje bij top 1 toys voor leuke etuis. Heb je ook gedacht aan dingen als een broodtrommel? Is die nog heel of moet er een nieuwe komen. Ook een goede rugtas en een goed passend stel gymschoenen is iets wat je nodig zal hebben. Vergeet ook zeker niet een leuke agenda, zodat je al je huiswerk kan opschrijven.  

Middelbare school

Na de basisschool is het tijd om naar de brugklas te gaan. Dit zal even wennen zijn en hier heb je ook hele andere spullen voor nodig. Allereerst zal je na al die jaren wel een nieuwe tas nodig hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat die tas stevig is aangezien je vanaf nu veel boeken met je mee moet gaan slepen. Denk ook een boekenkaften voor die schoolboeken. Ook een agenda is op de middelbare school onmisbaar. Het huiswerk wat je vanaf nu gaat krijgen wordt alleen maar meer en meer. Het is dus echt niet meer te doen om alles te onthouden. Schrijf het dus op. Wederom het aanschaffen van een etui met bijbehorende pennen, potloden, gummen en markeerstiften is belangrijk. Je gaat nu ook vakken als wiskunde krijgen dus een liniaal en/of geodriehoek zullen ook nodig zijn. Wat je ook nodig hebt voor wiskunde is een rekenmachine. Vaak geeft jouw school wel aan welke je precies moet aanschaffen. Daarnaast moet je ook nog denken aan dingen als woordenboeken, de Bosatlas, schriften, mappen, gymkleding en een USB-stick. Die laatste is vooral handig om te hebben wanneer je zelf of met een groepje een presentatie moet geven. Zo sta je nooit voor onverwachte situatie.

Recente berichten