Alles wat je moet weten wanneer je je haar gaat verven

Blog Alles wat je moet weten wanneer je je haar gaat verven

Wil jij je haar gaan verven, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Hieronder bespreken wij verschillende belangrijke weetjes die jij moet weten voordat jij je haar gaat verven.

Voorbereiding

Zorg er natuurlijk altijd voor dat je genoeg haarverf in huis hebt, je wil natuurlijk niet zonder komen te zitten wanneer je alle voorbereidingen al hebt getroffen. Daarnaast is het van groot belang dat je de haarverf eerst op een klein stukje huid probeert. Stel, je bent allergisch voor de haarverf, dan zijn de gevolgen te overzien. 

Aanbrengen

Het wordt aangeraden om de verf aan te brengen op niet gewassen haar. Het huidvet dat op je hoofd zit beschermt je hoofdhuid namelijk tegen schadelijke stoffen. Zodra je je haar van te voren wast, is je hoofdhuid niet meer beschermd. Daarnaast blijft de haarverf beter zitten op vettig haar, aangezien de haarschubben dan openstaan. Zorg er dus voor dat je je haar niet gewassen hebt voor dat je je haar gaat verven. 

Intrekken

Zodra je de haarverf hebt aangebracht, wacht je gemiddeld tussen de 35 en 45 minuten. Het is altijd handig om de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de verf te lezen. Zo weet je de exacte tijd die de verf nodig heeft om volledig in het haar te trekken. 

Uitspoelen

Zodra de haarverf lang genoeg is ingetrokken, is het tijd om het uit te spoelen. Meestal zit er een speciale conditioner bij de haarverf. Het wordt dan ook aangeraden om deze erbij te gebruiken. Daarnaast is het van belang om je haar goed te blijven verzorgen. Haarverf is namelijk alles behalve goed voor je haar, zorg er dus voor dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een heat protection spray, zo weet je zeker dat je haar niet verder beschadigd wordt bij het föhnen of stijlen van je haar. 

Recente berichten